• (06) 455 488 19

Onze behandelingen

Medical Taping

Medical Taping Concept: behandelingen met stretchtape De CureTape beïnvloedt het zenuwstelsel en de bloed- en lymfe omloop van het lichaam: het ondersteunt hiermee de lichaamseigen genezingsprocessen
Het werkt volgens de principes van de kinesiologie (bewegingsleer) Het ondersteunt het spierstelsel.

 

“In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren”

Behandelingen:

Spierkracht en werking bevorderen: bijvoorbeeld tijdens een sportprestatie: Met behulp van techniek worden de spieren op “tonatie” getaped. Hierdoor wordt de vochtstroom richting de spieren bevorderd voor een verbeterde stofwisseling van het spierweefsel. Tevens effectief bij kramp.

Voor herstel van overbelaste spieren en herstel van spierblessures:
Dan worden de spieren op detonatie getaped. Hierdoor wordt de vochtstroom uit de spieren bevorderd. De balans in zuurgraad wordt sneller hersteld en het herstel kan beginnen; iedere keer als licht bewogen wordt, zal de lymfestroom door de tape worden bevorderd.

Blessure preventie:
Het effectief verstevigen van verzwakte/aangedane banden, zoals enkel- en kniebanden. Hierbij blijft steeds de lymfe en bloedsomloop geactiveerd. Doordat beweging mogelijk blijft wordt u niet beperkt in uw techniek. Tijdens het bewegen wordt het gewricht wordt het ware beter in balans gehouden en op natuurlijke wijze ondersteund.

Versneld herstel van blessures:
Een Lympfe tape wordt aangebracht bij zwelling: bijv. bij gescheurd weefsel / verstuiking / hevige blauwe plekken. Daarbij wordt bijvoorbeeld het gewricht niet geheel gefixeerd, maar gemanipuleerd en verstevigd in de juiste stand: bijvoorbeeld pols/vinger/enkel Voorbeelden: Tenniselleboog, Gekneusde of pijnlijke vingers/tenen / enkel kneuzing/scheuring

RSI, schouder en rugklachten:
Met de aangebrachte tape bevordert u houdingscorrecties zoals bij nek en schouders Deze methode werkt uitstekend ter ondersteuning van behandelingen van RSI, schouder- en rugklachten. Eenmaal los gemaakte spieren, komen niet zo snel terug in de verkrampte houding. De pijn verminderd en de uitbreiding van klachten die deze, niet wenselijke, situatie tot gevolg heeft, blijft uit.

De tape blijft ca. 3 tot 5 dagen zitten. U kunt hier ook mee onder de douche.

Classic Tape:
Het aanbrengen van de witte, katoenen sporttape, voor fixatie na blessures. Indien u na een blessure opnieuw gaat sporten, is het vooral tijdens wedstrijden vaak belangrijk dat uw gewricht beslist niet plotseling, ruw een bepaalde kant op beweegt. In dat geval is het verstandig om zekerheidshalve een conventionele fixatie tape aan te brengen.

Deze tape wordt niet zwaar maar functioneel aangebracht. Ook wordt soms een combinatie van stretch en de katoenen tape aangebracht; om zo toch de doorstroming van lymfe- en bloed te bevorderen.

COPYRIGHT © Arendine

Webdesign One House