• (06) 455 488 19

Onze behandelingen

RSI, schouder- en rugklachten

Behandeling op maat van pijnklachten door overbelaste spieren vastzittende spieren en/of geïrriteerde pezen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Samen met u wordt een plan uitgewerkt ter herstel van aangedane spier, fascie (bindweefsel-) pees- en gewrichtskapsel. De behandeling bestaat uit een specialistische, stevige massage en mobilisatie. Deze behandeling dient regelmatig herhaald te worden, totdat de klacht verholpen is. Samen met u wordt naar de oorzaak van de klacht gezocht. De klacht kan aanvullend worden verlicht met behulp van Medical Taping.

Bij deze behandeling wordt zeer effectief gebruik gemaakt van Hot-Stones en van meerdere massage- en mobilisatie technieken. Gewerkt wordt volgens de nieuwste inzichten in de z.g.n. ketenproblematiek. Altijd wordt onderzocht of evt. klachten in de rug gerelateerd zijn aan uw andere, langdurig opgebouwde klachten. Massagebehandeling in aan elkaar gerelateerde klachten wordt gericht uitgevoerd. Spieren die vastzitten, voelen vaak als ´verkrampt’ en voortdurend pijnlijk aan. In spieren zitten gevoelige punten, de ’triggerpoints’. Actieve triggerpoints zijn pijnlijke punten in spieren die een zeurende en soms zelfs scherpe uitstralingspijn veroorzaken. Gebrek aan zuurstof veroorzaakt verkleving. Hierdoor neemt de spanning toe en de doorbloeding af. De situatie verergert en zo komt u er maar niet van af, ook al houdt u rust. Omdat dit spierweefsel constant op spanning staat, raken op den duur ook uw pezen geïrriteerd. (de pezen hechten uw spieren aan uw botten) Triggerpointmassage is een specialistische, extra diepe, afvoerende massage. Deze massage wordt uitgevoerd in combinatie met bindweefselmassage: deze heft verkleving in de onderhuidse lagen en spierfascie op. U ervaart in de regel al na 1 behandeling verlichting van uw pijnklachten.

PAS OP! Negeer uw vastzittende spieren niet! Spieren die vast zitten veroorzaken steeds meer problemen. Er treedt verkleving op in aangrenzend weefsel, doorbloeding neemt verder af, zenuwweefsel raakt overprikkelt, uw gewrichtsmobiliteit neemt af. Uw algehele conditie en belastbaarheid neemt af. Uw situatie wordt steeds complexer: u raakt uit balans.

Pijn is een signaal van uw lichaam; een waarschuwing waar u iets mee moet doen! Pijn kunt u bestrijden met pijnstillers. Dit zal op den duur echter steeds meer pijnklachten geven. Om erger te voorkomen is het belangrijk de oorzaak te vinden en uw klachten te verhelpen. Neem uw pijnklachten serieus en spreek op korte termijn een specialistische massagebehandeling af.

 

COPYRIGHT © Arendine

Webdesign One House