• (06) 455 488 19

Onze behandelingen

Ontspanningsmassage

Een rustgevende, diep afvoerende drainerende massage.

Deze massage werkt ontstressend en is een weldaad voor vastzittende spieren. Ik pas een specialistische combinatie van behandelingstechnieken toe: Met behulp van hotstones worden de spieren eerst intensief verwarmd; hierdoor treedt direct versoepeling op, waardoor er dieper gemasseerd kan worden. De ontspanningsmassage wordt aangevuld met bindweefselmassage; deze heft ontstane verklevingen op in de bindweefsellagen direct onder de huid en dieperliggend bindweefsel om en in de spieren zelf. Ook wordt waar nodig triggerpointmassage toegepast op pijnlijke plekken; zodat uw pijn snel wordt verlicht. Uw klachten kunnen wellicht aanvullend worden verlicht met behulp van Medical Tape.

Stress

Stress, ofwel spanning, heeft veel verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld door hoge tijdsdruk en tegelijkertijd veel aan uw hoofd. U heeft bijvoorbeeld een erg volle agenda en daarbij ook de zorg voor een familielid wat uw speciale aandacht vraagt. Of u verhuist en uw partner wordt ziek. Geldzorgen en werk- en/of relatiegerelateerde spanning.

Een korte periode kunt u dit wel aan. Echter, duurt dit langer, dan gaat deze situatie u parten spelen. Een langdurige periode waarin veel van u wordt gevraagd, veroorzaakt een gespannen lichaam in constante alertheid, waar u op den duur klachten door ervaart. U wordt namelijk enerzijds moe terwijl u anderzijds steeds maar door moet en feitelijk teveel van uzelf vraagt. De balans is langdurig zoek en uitputting is het gevolg. Houdt deze situatie dan nog langer dan is dit zelfs een gezondheid-slopende factor: het immuunsysteem wordt aangetast, waardoor u bevattelijk wordt voor ziekte en geheugenproblemen.

U neemt een gespannen houding aan, zelfs tijdens uw nachtrust. U ervaart vaak vastzittende spieren, hoofdpijn en slaapgebrek. Het gevolg daarvan is dat u snel zaken vergeet, achter de feiten aan moet gaan hollen en vervolgens extra tijd moet besteden aan het oplossen van problemen die hierdoor nog sneller ontstaan. U raakt nog verder uit balans en levensbedreigende hart- en vaatziekten liggen op de loer.

Een regelmatige, vakkundige ontspanningsmassage om uw aanhoudende pijnklachten te bestrijden kan u hier enorm mee helpen. U neemt tijd voor uzelf. U heeft hiermee een begin gemaakt om de negatieve spiraal te doorbreken.

Hot-Stone behandeling

Deze warmte behandeling wordt uitgevoerd met basaltstenen die uit het Andes gebergte gedolven zijn. Deze vulkanische basalt-stenen worden al eeuwen gebruikt in de healing therapie; ze bezitten natuurlijke geo- magnetische krachten en sporen en hebben voelbaar helende eigenschappen.

Deze behandeling is een heerlijk warme weldaad voor uw vermoeide lichaam. Uw spieren ontspannen zich vrijwel direct onder de intense warmte van de basaltstenen, waarmee u licht wordt gemasseerd.

De hot-stones bieden daarom een uitstekende basis voor een ontspanningsmassage of als voorbereidende behandeling voor het soepel maken van vastzittende spieren en/of van overbelaste spieren Een intensere massage met de hot-stones wordt plaatselijk uitgevoerd op pijnlijke plekken om het losmakend effect van de daaropvolgende specialistische massage te vergroten

Versneld resultaat en herstel ontstaat doordat er direct ruimte in en om het spierweefsel ontstaat. De doorbloeding en een afvoerende vocht- (lymfe) stroom komen op gang. Daardoor zullen de daarop volgende massage technieken, zoals de triggerpointmassage direct een extra diepe werking hebben.
Uw schouder- en rugklachten bijvoorbeeld, kunnen hierdoor na een eerste behandeling al aanzienlijk verminderd zijn.

COPYRIGHT © Arendine

Webdesign One House