• (06) 455 488 19

Onze nieuwtjes

Vervelende pijn in de lage onderrug? Aan de spier Q.L. wordt vaak niet gedacht!

Door arendine | In algemeen | op 4 september, 2015

Onlangs had ik maar liefst drie klanten in anderhalve week tijd, waarbij de oorzaak van een lage rugpijn veroorzaakt werd door een spier genaamd: Quadratus Lumborum.

Een diepe, lage rugpijn, vaak vooral aan één kant. Ik vroeg mij af wat ook weer de naam van deze spier was en ging hiervoor ‘even’ op zoek op het internet en vond in eerste instantie helemaal niets hierover in combinatie met de klacht! Na het vertalen van een Franse afbeelding kwam ik uit bij een Amerikaans artikel waarin ik las dat aan deze spier vaak niet wordt gedacht bij problemen in de lage rug.

Toch speelt deze spier, de Q.L.  een actieve rol bij:
het werken in scheven houding aan je motor of caravan, bij schoonmaken, bij het heen en weer schommelen in een auto/bus/truck/pretpark. Beide spieren (links en rechts) komen ook onder spanning bij het lang recht op zitten op kantoor of tijdens reizen.

Het kan natuurlijk zijn dat uw pijn veroorzaakt wordt wegens weer een onderliggende oorzaak; zoals bijvoorbeeld scheefstand in het bekken, of beknelling van zenuwen in de wervelkolom.

Echter een heel goede start van behandeling van deze pijnklachten, is het losmaken van deze tamelijk diepliggende spier. Met een goede techniek is dit zeer wel mogelijk. Hiermee vermindert u uw pijnklachten direct en veilig. Op vrij korte termijn zal blijken of er wellicht nog andere oorzaken meespelen. Als Sportmasseur zal ik u dan zeker doorsturen naar een andere specialist. Maar vaak blijkt dat dus helemaal niet nodig!

COPYRIGHT © Arendine

Webdesign One House